Olivskördarvecka på Sicilien


Upplev den sköna sicilianska vardagslunken på landsbygden och öns mat och dryck så nära du kan komma dess ursprung!

Bo på ekologisk gård med två nyrenoverade små enkla rustika lägenheter för familjen, paret eller för dig som reser på egen hand. De använder sig av solpaneler för att utnyttja den varma sicilianska solen.

På gården produceras olivolja med hög kvalitet, grödor och grönsaker. Allt är ekologiskt! Detta använder de i sitt kök och tillagar goda middagar som ni njuter av tillsammans med familjen Di Salvo.

Här kan ni vara med i olivskörden, plocka, pressa och producera olivolja. De arrangerar kurser i matlagning, ekologiska trädgård, textiltryck och akvarell. Mitt ute på den sicilianska landsbygden kan ni lätt vandra och cykla, uppleva de små bergsbyarna och den sköna sicilianska vardagslunken.

Eleonora som tillhöra familjen brinner för sin olivolja och den plats där hon är uppvuxen. Tillsammans med sina nära och kära vill hon visa hur man kan leva nära naturen och i ett långsamt tempo. De strävar åt att bli kunna försörja sig själva och vara en del av landskapet och naturen. Därför har de installerat solceller på taket som värmer upp deras vatten.

Eleonora talar gärna om livet på Sicilien - hur det är att leva där, vad som får henne att engagera sig för det lilla och vad som är dagens problem på Sicilien.
I hennes röst finns en glädje och en vilja att förbättra det hon kan, litet som stort. Det är lätta att bli inspirerade av hennes passion!



Ingår i resan för 9.000 kr p/p:
7 nätter i dubbelrum
Frukost alla dagar
4 luncher på gården
3 middagar med vin på gården tillsammans med familjen
1 matlagningstillfälle inkl. middag
Var med i olivskörden

Ingår ej: flyg, transport till och från gården

Transport till gården:
Med bil: hyrbil från flygplatsen (kan bokas genom Go Slow Travel)

Med tåg: Från Palermos tågstation till gården tar det cirka 1 h 45 min.
Familjen hämtar er vid närmsta tågstation.