Minnen från Njutresa i Provence

Här följer några tankar från två glada och nöjda njutarresenärer.

18- 22 maj, 2011
På Arlanda kollade vi vilka som möjligen skulle blir vårt resesällskap...
Spännande att studera och gissa bland alla förväntansfulla resenärer.

Första kontakten med ciceronerna Sabine och Kiki var mycket välkomnade och varmt. Direkt kände vi oss väl omhändertagna och trygga.

Picknicken vid Medelhavets strand efter några mil var perfekt för att vi lite trevande skulle lära känna varandra. Dessutom fick vi en bra start på resan efter några timmars flygresa. Det blå havet och den välsmakande förtäringen satt helrätt. Den lilla gruppen gjorde att vi snabbt lärde oss namnen på varandra och resan i bussen blev gemytlig och familjär. Det kändes tryggt att Sabine och Kiki var vält förtrogna med bussen och att de kunde hantera GPS-en.

När vi kom fram till Château Juvenal infriades alla förväntningar på boendet. Det erbjöd stora och härliga rum och ett mycket trevligt värdpar i Anne-Marie och Bernhard Forestier. Med hygglig engelska och med hjälp av bl.a. Kiki’s franskakunskaper hade vi inga problem att kommunicera i alla miljöer under resan.Värdparet var mycket trevliga, lyhörda och mycket lätta att umgås med.

Maten på Juvenal var vällagad, riklig och god. Vi kunde sitta ute och äta både frukost och middag. Det var inga problem att få kompletterat med stekt ägg. Fruktfaten var fräscha och dignande och vilka körsbär och bigarråer…

Av de inplanerade aktiviteterna var marknaden på fredag i Carpentras en verklig höjdare. Den är bara ett måste. Lördagens besök på olivgården och Arommuseet där vi fick en helt fantastisk lunch. Den 85-åriga damen, som serverade ekologiska råkosträtter, var en upplevelse i sig med sitt härliga sätt att presentera den mycket goda maten. En liten varning kan vara på sin plats för lite ”luft i magen” eftersom vi nordbor är lite ovana med kalla råkosträtter.

Dessutom var vårt besök på vingården av hög klass med trevlig guidning och vinprovning.

Picknicken på Mont Ventoux tycker vi skulle bli en promenad och picknick intill vackra Château Juvenal. Det finns en sjö i närheten, inte långt från Juvenal. Dit kanske de som vill och har möjlighet skulle kunna göra en utflykt.

Mycket intressant var att ta del av Sabines och Kiki’s kunskaper när det gäller oljor, örter, färger, kroppsbehandlingar mm.

En riktig höjdare var att få laga mat tillsammans med värdparet. Vilken super, super dessert det blev och så gediget recept på den som Anne-Marie tagit fram till oss.

Uppskattad var också poolen som var mycket fräsch och erbjöd sköna stolar för vindskyddat solande, bad och avslappning.

Sabine och Kiki får högsta betyg. Alla blev sedda och de hade 100 % engagemang för att alla skulle må bra. Ett mycket trevligt ressällskap och även för en ensam man med åtta kvinnor fungerade det bra.

Våra högt ställda förväntningar inte bara infriades, de överträffades!

Iréne & Bertil