Barbro Höglund är diplomerad Sommelier och via sitt företag Tastebusters arbetar hon med såväl lustfyllda dryckes- och smakprovningar samt föredrag inom sensorik. Barbro har flerårig erfarenhet av sensorik och smakmetodik i samarbete med företaget Absolut Spirits. Med förkärlek till ekologisk vinproduktion och bakgrund i Canada så har fokus hamnat på Okanagan Valley och Barbro Höglund har utifrån sin kärlek till detta område samt sin kontakt med de olika vinmakarna även skrivit ett flertal artiklar om Okanagan Valley.
Okanagan Valley ligger i sydcentrala British Columbia, mittemellan bergskedjorna Monastree mountains och the Cascades, i Canada. Det finns fem officiella vinregioner i Okanagan från den nordligaste som heter Vernon till den sydligaste som heter Osoyoos. Ett torrt kontinentalt klimat råder med förhållandevis milda vintrar och långa varma sommarmånader som har gett Okanagan benämningen ”Napa of the north”. Tack vare dalens unika mikroklimat kan en stor variation av druvor odlas även om de klassiska franska druvorna dominerar (Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot Noir, Merlot, m fl) Enligt tidskriften ”Wine Spectator” är Okanagan Valley ett av världens mest spännande och spirande vinområde just nu. ”A well kept secret” brukar vinproduktionen kallas här men ryktet om viner i världsklass från den kanadensiska dalen sprider sig dock. Även naturupplevelsen med spirande grönt landskap, vackra sjöar med sandiga stränder och bergskedjor lockar njutnings konnässörer från hela världen.
Att åldras med Barone Ricasoli
9 år sedan
0 kommentarer:
Skicka en kommentar