Hasselnötsgnocchi

Gnocchi äts som primo piatto i Italien. Vi kan även finna dem i soppor.

Ingredienser för 4 personer:

Gnocchidegen:
500 g potatis
250 g vetemjöl
100 g rostade och hackade hasselnötter från Piemonte
1 ägg
10 g salt

Till dressingen:
100 g smör
Färska salviablad
Extra vergin olivolja oil
Riven parmesan

Koka de oskalade potatisarna. Skala och mosa dem och låt det sedan kallna.
Tillsätt vetemjölet, de rostande och hackade hasselnötterna, ägget samt saltet.
Blanda väl.

Smält smöret och låt några bland salvia värmas med smöret så att dess aromer går in.

Koka upp en kastrull med rikligt mycket saltat vatten.
Rulla ut gnocchidegen till en rulle. Dela den till valnöts stora bollar och rulla lätt ihop dem. Stoppa ner gnocchin i det kokande vattnet. Ta upp dem så fort de flyter upp till ytan, låt vattnet rinna av.

Garnera med några bland salvia, riven parmesan och ringla över salviasmöret och lite olivolja!

Buon Appetito!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar