Restaurang i vårt vardagsrum - recepten!


MENY - ”Go Slow”
den 26 augusti, 2010

Antipasto
Carne crudo con Focaccia

Kallskuret:
Fänkålssalami
Vildsvinssalami
Coppa

Maries snabba Focaccia (1,5 h)
50 gr jäst
8 dl ljummet vatten
2 tsk grovt salt
4 msk olivolja
900 gr vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop ingredienserna, häll ut på bakplåtspapper/bakplåt med kant.
Låt degen jäsa i 1h.
Pensla med olivolja och strö på havssalt, rosmarin.
Grädda brödet i 30 min.


Primo
Spaghetti Ragu

Långkok (minst 6 pers):

Högrev: 2-2,5 (med ben) kg
4 kluvna lökar
3 köttbuljongtärningar
vatten
2 pkt/burkar tomatkross
3 dl rött matlagningsvin
Salvia efter smak
2 msk äppelmos, eller annan naturlig sötning
salt, peppar och lagerblad

Sätt ugnen på 100 grader.
Fräs högreven i lite smör i en stor gryta.
Blanda i de andra ingredienserna och fyll på med vatten så att det täcker köttet.
Ställ grytan 10-12 tim (glöm bort den - det är Tommy bra på - gärna över natten).
Bena ur och finfördela köttet, reducera (koka ner) spadet så att det blir simmigt.
Lägg i en smörklick och smaksätt efter tycke.
Lägg tillbaka köttet i såsen.

Servera med färsk spaghetti, al dente med vispad crème fraiche med lite vitlöksdoft.


Secondo
Agnello d´colore

Lammytterfilé, salt och peppar
Rödbetor
Spenat
Citron
Balsamvinäger
Salt och peppar

(här är det fria händer att skapa...enligt Tommy...:)

Bryn hela lammytterfilén i smör och krydda lätt med salt o peppar.
Lägg på bakplåt och färdiggrädda på svag värme (obs ska vara rosa inuti).
Kocka upp rödbetor i saltat vatten.
Fräs spenat och låt vattnet koka ur. Hacka spenaten. Salta och peppra.

Servera med några varma kokta rödbetsbitar, färsk spenatröra, citronklyftor.
Två droppar balsamvinäger på köttet.


Formaggio
Giro d´Italia

Små osttärningar av:
Peccorino sardo
Taleggio
Gorgonzola
Parmigiano-Reggiano
Fikonmarmelad

Pelles fikonmarmelad
1 pkt torkade fikon
1 dl starkvinsglögg (smak efter behag)
2 lagerblad

Mixa (finhacka) fikonen.
Blanda ner i kastrull med lagerblad och glöggen under omröring på svag värme.
Klar när marmeladen känns lagom krämig.


Dolce
Crema di Limone
a la Restaurang 19 glas

1,5 dl färspressad citronsaft
2 dl socker
3 ägg
50 gr smör

Vispa socker och ägg fluffigt.
Smält smör med citronsaften.
Vänd ner äggsmeten, och värm alltihop på svag värme till 82 grader (får ej koka!).
Häll upp i martiniglas.
Serveras med Åseda gräddmjölk i liten karaff bredvid.


Caffé to go...

Viner
Formulae, Barone Ricasoli, Toscana
Allegrini, Valpolicella


Smaklig spis önskar vi på Go Slow!

Kerstin, Sanna, Marie, Helene, Pelle, Tommy

0 kommentarer:

Skicka en kommentar