MENY - ”Go Slow”den 26 augusti, 2010
AntipastoCarne crudo con Focaccia
Kallskuret:
Fänkålssalami
Vildsvinssalami
Coppa
Maries snabba Focaccia (1,5 h)
50 gr jäst
8 dl ljummet vatten
2 tsk grovt salt
4 msk olivolja
900 gr vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop ingredienserna, häll ut på bakplåtspapper/bakplåt med kant.
Låt degen jäsa i 1h.
Pensla med olivolja och strö på havssalt, rosmarin.
Grädda brödet i 30 min.
PrimoSpaghetti Ragu
Långkok (minst 6 pers):
Högrev: 2-2,5 (med ben) kg
4 kluvna lökar
3 köttbuljongtärningar
vatten
2 pkt/burkar tomatkross
3 dl rött matlagningsvin
Salvia efter smak
2 msk äppelmos, eller annan naturlig sötning
salt, peppar och lagerblad
Sätt ugnen på 100 grader.
Fräs högreven i lite smör i en stor gryta.
Blanda i de andra ingredienserna och fyll på med vatten så att det täcker köttet.
Ställ grytan 10-12 tim (glöm bort den - det är Tommy bra på - gärna över natten).
Bena ur och finfördela köttet, reducera (koka ner) spadet så att det blir simmigt.
Lägg i en smörklick och smaksätt efter tycke.
Lägg tillbaka köttet i såsen.
Servera med färsk spaghetti, al dente med vispad crème fraiche med lite vitlöksdoft.
SecondoAgnello d´colore
Lammytterfilé, salt och peppar
Rödbetor
Spenat
Citron
Balsamvinäger
Salt och peppar
(här är det fria händer att skapa...enligt Tommy...:)
Bryn hela lammytterfilén i smör och krydda lätt med salt o peppar.
Lägg på bakplåt och färdiggrädda på svag värme (obs ska vara rosa inuti).
Kocka upp rödbetor i saltat vatten.
Fräs spenat och låt vattnet koka ur. Hacka spenaten. Salta och peppra.
Servera med några varma kokta rödbetsbitar, färsk spenatröra, citronklyftor.
Två droppar balsamvinäger på köttet.
FormaggioGiro d´Italia
Små osttärningar av:
Peccorino sardo
Taleggio
Gorgonzola
Parmigiano-Reggiano
Fikonmarmelad
Pelles fikonmarmelad1 pkt torkade fikon
1 dl starkvinsglögg (smak efter behag)
2 lagerblad
Mixa (finhacka) fikonen.
Blanda ner i kastrull med lagerblad och glöggen under omröring på svag värme.
Klar när marmeladen känns lagom krämig.
DolceCrema di Limone
a la Restaurang 19 glas1,5 dl färspressad citronsaft
2 dl socker
3 ägg
50 gr smör
Vispa socker och ägg fluffigt.
Smält smör med citronsaften.
Vänd ner äggsmeten, och värm alltihop på svag värme till 82 grader (får ej koka!).
Häll upp i martiniglas.
Serveras med Åseda gräddmjölk i liten karaff bredvid.
Caffé to go...
Viner Formulae, Barone Ricasoli, Toscana
Allegrini, Valpolicella
Smaklig spis önskar vi på Go Slow!Kerstin, Sanna, Marie, Helene, Pelle, Tommy
0 kommentarer:
Skicka en kommentar