OST FORMAGGIO CHEESE FROMAGE

Snart är det dags att för 8:e gången inviga den stora ostmässan i Bra, Piemonte.

Gatorna och marknadsstånden fylls, människorna, samtalsämnena och dofterna kommer att handla om OST.

Årets tema är Frankrike, ett land som länge har skyddat produktionen av råmjölk och vet värdet av deras regionala särarter.
Mjölk är inte homogen utan varierar mellan mjölk från kor, får, getter och jaker. Alla har sina egenskaper och kvaliteter. De allra bästa ostarna kommer rån djur som slipper storskalig djurhållning och industriella processer.

Deras mjölk ger ostar med en unik smak och historia, resultatet av bete och metoder som förvaltar ett ovärderligt miljö- och kulturarv. Viktigast av allt, råmjölk är en garanti för högsta möjliga upplevelse för sinnena och skapar nära band till naturen. Slow Food har lett kampen för ett erkännande av kvaliteten i ost tillverkad av råmjölk, och har höjt denna till en internationell nivå ända sedan första ostbiennalen i Bra.

Cheese kommer att gå av stapeln i centrum av det historiska Bra, den stad i Piemonte där Slow Foods internationella rörelse bildades och idag har sitt högkvarter. Omkring 200 utställare kommer att sätta upp stånd på gator och torg och erbjuda sina produkter för avsmakning och försäljning.

Evenemanget som helt tillägnas ”mjölk i alla dess former” har skapat ett internationellt nätverk av ostproducenter och osthantverkare som samlas i Bra vartannat år för att visa upp sina produkter, träffa andra tillverkare, diskutera de utmaningar och möjligheter som finns i ostbranschen samt dela med sig av lösningar på gamla och nya problem.

I ”the Great Hall of Cheese” kan besökarna smaka på 150 olika ostar från hela världen, samt 700 olika viner.

På "Banca del Vino" i Pollenzo har de specialprovningar med ost/vin eller ost/olivolja.

Läs mer på Slow Foods hemsida: http://cheese.slowfood.com/

Vill ni resa till Piemonte och uppleva denna ostiga mässa, landskapet och smakerna runtomkring - hör av er så hjälper vi till!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar