En skön njutarresa til Provence!


Fem dagar i Provence som ger energi åt kropp och själ

Njutresan kombinerar det vackra landskapet och den underbara maten i Provence med en mångfald av intryck. Allt serverat i ett behagligt tempo som ger avkoppling och sinnesro.

Starta din morgon med yoga ute i den vackra trädgården som omgärdar det lilla vinslottet Château Juvenal där vi bor under vistelsen. Lär dig massage och blanda din egen massageolja. Dagen därpå är Doftens dag, fylld av doftessenser från örtagård och parfymerier. Under synens dag njuter vi av det vackra landskapet från Provence kullar och det färggranna stånden på lokala matmarknader.


Resedatum: 18-22 maj, 2011
Antal nätter: 4
Pris: 14.900 SEK/resenär

- Flyg och transfer t/r
- Boende i dubbelrum med Bad/WC
- Frukost alla dagar
- Transporter med minibuss hela veckan
- Massagekurser- och övriga kurser
- Matlagningskurs med fransk kock
- 1 välkomstmiddag på Château Juvenal inkl. dryck
- 1 restaurangbesök, inkl. dryck
- 1 vingårdsbesök, inkl. dryck
- Chokladbesök med provning
- Moulin du Calanquet
- Aromamuseet med guidning
- Lakan, handdukar och städning
- Ciceroner under hela vistelsen, Sabine Rosén & Kicki Palmér


Dagsprogrammet

Onsdag - Välkomna till ProvenceCiceronerna Sabina och Kicki tar emot på flygplatsen. Därefter transfer och lättare lunch längs vägen till Château Juvenal för incheckning på rummen. Eftermiddagspromenad bland vinstockarna och närmaste omgivning för de som vill. Innan middag blir det fotbad där lokalt plockade örter/växter används. Vårt värdpar Anne-Marie och Bernard Forestier har dukat upp med kvällsbuffé.

Torsdag - Känselns dag
Yoga ute i Château Juvenals trädgård för den som vill, innan frukost. Massagekurs för de som vill uppe vid poolen, där man får njuta av att ge och få ryggmassage. Blandning av egen massageolja (med olja + doftessens). Vingårdslunch väntar på vingården Fines Roches strax utanför Chateauneuf-du-pape. Sedan blir det en vingårdsvandring där vi tar tillfället i akt att lära oss grunderna i vinproduktion -från rot tillglas. Vi vandrar ut bland vinrankorna, via pressar och kar in till provningsrummet för avsmakning. Väl tillbaks på Juvenal så kan den som vill göra egen parfymcreme/aftershave eller kanske få en kroppsbehandling. Gemensam middag på underbar liten restaurang in närheten av Château Juvenal.

Fredag - Doftens dag
Långsam morgon. Efter lång frukost på Château Juvenal njuter vi av doft och smak i omgivningarna kring S:t Remy. Besök vid Moulin du Calanquet där vi får guidad tur ute i olivträdslundarna, med efterföljande visning av pressar samt avsmakning av olja. Lunchen får var och en köpa inne i S:t Remy.På eftermiddagen tar vi oss till örtträdgården vid Musée des aromes et du parfum/graveson en provence (aromamuseet), där vi serverar tapenade från olivbesöket, lite kex/bröd och vin. Sedan är det dags för mer väldoft vid lokalt destilleri (framställning av doftessens från blommor, tex lavendel).På kvällen har vi en gemensamma matlagningskursen där Anne-Marie och Bernard introducerar oss i det provensalska kökets hemligheter smaker om vi naturligtvis intar på plats.


Guidad tur i olivlundarna och besök på Aromamuseet i S:t Remy.


Lördag - Synens dag
Färgrik frukost med inspiration kring vad färgen i de olika råvarorna gör för våra kroppar. Vi gör ett besök på den lokala marknaden. Utflykt till bergen i Mont Ventoux och Dentelles de Montmirail. Meditation/promenad för de som vill uppe i bergen. Vi dukar upp till picknick med underbar utsikt. Eftermiddag spenderas vid poolen eller annat valfritt kring Juvenal. Kiki och Sabine laddar med oljor, örter och handdukar kring poolen, och sitter och gör fotmassagebehandlingar för de som vill, i solstolen (vi har promenerat mycket, både i bergen och på marknaden). Grillkväll på Juvenal med råvaror från dagens marknad.

Söndag - På återseende!
Efter frukost åker vi mot flygplatsen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar