Siciliansk marsipan till julbaket


Marsipanrecept alla Siciliana

Ingredienser:
500 g mandelmjöl
500 g socker
125 g vatten
några nypor vanillin

Smält socker och vattnet i en kastrull på låg värme.
Var noggrann med att det inte bränns vid. Ta bort kastrullen så fort allt socker har smält samman med vattnet. Tillsätt mandelmjölet och några nypor vaniljsocker.
Blanda väl och se till att undvika att få klumpar i degen. Lägg sedan degen på ett kallt bakbord (helst marmorskiva, har du inte det hemma går det lika bra på ett kallare bakbord). Knåda degen tills den blir helt mjuk och len.

Låt degen vila och sedan är det bara att börja göra marsipangrisar eller tomtar så det står härliga till!

Mandelmjöl går att finna i välsorterade livsmedelsaffärer – dock svårfunnet. Vill du inte springa runt och leta går det bra att göra sitt eget mandelmjöl. Lägg mandlarna i en påse, använda en hammare och slå sönder dem till önskad mjölstorlek. Går även bra att använd en foodprocessor eller en mandelkvarn om du har det hemma.

Bild: Handgjorda och handmålade clementiner och kastanjer i marsipan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar