Grappa på Grappe


Grappaprovning på Grappe
Onsdag den 28 april, 2010

Grappa- Italien på flaska; är en bok skriven av Ove Boudin som denna kväll bjuder in till en härlig resa genom Italiens norra provinser och låter oss prova riktig grappa.
Grappa gjord på frodig färsk råvara enligt hantverkarkonstens alla regler, fjärran från spritindustrins massproducerade och platta destillat.

"Äkta grappa är faktiskt det mest aromatiska destillat som finns. Och inte ett tillsatt aromämne så långt näsan når! En ren naturdryck." säger Ove Boudin.

Ove Boudin har fått finaste tänkbara priser för sin Grappabok, Best drinkbook in the world (Gourmand world cookbook awards 2008) och Årets bästa dryckesbok (Svenska Måltidsakademien 2008).
Oves bok är den största grappaboken i världen och på så sätt kan Ove sägas vara grappavärldens motsvarighet till vår champagneexpert Richard Juhlin.

Ove Boudin visar denna kväll prov på grappans stora variationsrikedom med hjälp av sex olika destillat på olika druvor från olika regioner.

Ove kommer att sälja sin bok på plats denna kväll för 200 kr i kontanter.

Grapporna vi provar:
Grappa Nosiola, Distilleria Pilzer, Trentino
Grappa Pinot Nero, Distilleria Pojer e Sandri, Trentino
Grappa Prosecco, Distilleria Le Crode, Veneto
Grappa Brachetto, Distillerie Francoli, Piemonte
Grappa Stravé, Distilleria Beccaris, Piemonte
Grappa Riserva ”I tre lustri”, Distilleria di Altavilla di L, Piemonte

Datum: onsdagen den 28 april 2010
Tid: klockan 19.00–21.00
Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, Stockholm Tel. 08-661 25 16
Pris: 350 kronor per person, faktureras vid anmälan.
Anmälan: Skriftlig bindande anmälan med namn, adress och telefon till Info@grappe.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar