Lunch på Swedish Taste - GastroBotnia

Under TUR-mässan i helgen fick jag äran att bli inbjuden av GastroBotnia på en utsökt lunch. Den serverades på Swedish Taste som ligger mittemot Operan i Göteborg.
Det lilla lunchsällskapet bestod av företagare från Västerbotten och turismkontakter som jobbar med regionen.

GastroBotnia jobbar med Kvarken som är en spännande region för alla som vill uppleva en minnesvärd måltid. Gastro Botnias mål är att ytterligare förstärka regionens status när det gäller måltidsupplevelser. De vill också att varje besökare ska känna sig extra väl omhändertagen. De jobbar med regionala råvaror och ett gott värdskap!


Lunchen bestod av sex stycken välkomponerade förrätter. Den ena godare än den andra!
De västerbottniska smakerna var rena, tydliga och utsökta!
Älgcarpaccio, rökt ren med tallskott, gäddterrin med glass (?!) västerbottens ost som serverades i olika former och de vackra potatischipsen med löjrom.

Huvudrättern bestod av en röding inrullad i syrad gurka. Den smälte i munnen och avnjöts tillsammans med en smakrik potatissallad - så enkelt men så sagolikt gott!


Efterrätten var en brödpudding med äpplebitar och hjortron. Otroligt gott och svenskt!

En av de bästa måltiderna jag har blivit serverad på mycket länge!
Jag tackar Swedish Taste duktiga kockar och GastroBotnia för denna oförglömliga lunch.
Ser nu fram emot att få besöka Västerbotten om en vecka.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar