Mätta och glada matlagningsresenärer i Toscana

Anette och Bosse spenderade en vecka på Montelucci tillsammans med sina privata italienska kockar.

Förutom middagar, vingårdsbesök och guidning i Florens kunde de njuta av platsen och människorna som tog väl hand om dem.
De sände mig flera foton som de vill dela med sig av.


Titta och dröm er bort till sydligare breddgrader!




Resetankar från Bosse och Anette...
Det var häftigt att få laga mat med italiensk kock med färska råvaror. Vi fick laga mat med två olika kockar.
Sista gången fick vi laga det vi önskade och det blev färsk pasta, tomatsås och risotto.
Det var nästan lite för mycket mat men den var oftast mycket god, det enda som jag tyckte lite mindre om var när dom har mycket balsamvinäger i maten, (jag gillar inte sötsur mat).



Annars har vi ätit vildsvin, hjort, kanin, pärlhöns samt att vi provade komage i det lilla ståndet vid marknadsplatsen i Florens.

Mycket goda viner, och härliga vyer: Vi fick olika tips från Leonardo.
Guiden i Florens var jättetrevlig och duktig, vilken lyx att ha henne bara för oss två.

Hann även med att besöka Arezzo och Siena, där jag tyckte att Siena var häftigast.

Vi funderade en dag på att fråga om vi fick vara med och plocka vindruvor men kände att vi inte hade tid denna gång att göra detta.

Vi hade det toppen i Toscana, så vi kommer säkert att åka tillbaka någon gång...






(Privata foton: Bosse & Anette)

1 kommentarer:

Lena sa...

Vill ni ser fram av deras foton kan ni gå in på vår Facebook sida.
Sök: Go Slow Travel

Skicka en kommentar