"Hemma-hos-Matlagning" med Alessia Cerulli


Vi fördjupar oss i det Marchesiska köket tillsammans med Alessia Cerulli som driver BuonAppetito. Att laga mat är en kärlekshandling – vi lagar mat till oss själva och till nära och kära varje dag!
En perfekt julklapp!

Le Marche representerar mötet mellan det norditalienska och det syditalienska köket. Inbäddad i grönska, i centrala Italien präglas denna region av antika traditioner och stor gästfrihet. Med bergens starka smaker och ett kraftigt kött reflekterar dess kök det karakteristiska från området, såsom den kända och smakrika ”porchetta” som är speciell för området.
Havet som än är rikt och generöst på fisk och skaldjur ger samtidigt köket dess lokala rätter vid kusttrakterna, bland annat den kända och fantastiska fisksoppan ”brodetto”.
Landsbygden berikar med olivolja och vin och behöver inte avundas sin granne Toscana. Typiska är de tjocka och mustiga oliverna all’ascolana som redan var berömda under romartiden, och som idag återfinns i många av de kända rätterna från Le Marche.
Den vita tryffeln, murklor och vildsparris är andra smakupplevelser som kan serveras på era tallrikar när ni besöker Marche.

Alessias recept har en konstant koppling till hennes familjs tradition, och eftersom hennes familj kommer från olika delar av Italien blir det stor variation.

Datum: 6 februari, anmälan senast 22 januari, se mer information i senare inlägg!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar