Julklapp: Grappa - Italien på flaska

Grappa - Italien på flaska, är världens första stora grappabok och skriven av göteborgaren Ove Boudin. Vad som kom först, intresset för grappa eller intresset för Italien, det vet han inte riktigt.
Allt startade när Ove våren 2005 bestämde sig för att bege sig söderut, till de nordliga delarna av Italien för att söka svaren på många av hans frågor kring denna dryck.

Under några månader reste Ove på egen hand runt från destilleri till destilleri i Alto Adige, Trentino, Veneto, Toscana, Ligurien och inte minst, Piemonte som kanske är mest känt för sina grappor. Han fick träffa människor som brann för detta dryckshantverk och Ove blev snabbt övertygad om att all ny kunskap och lärdom skulle leda till en bok om grappa. År 2007, i oktober kom hans bok ut och finns nu även i engelsk version.

"Grapp är en unik dryck. Begreppet "grappa" skyddas av EU och italiensk lag. Grappa har sin egen värld av aromer och smaker. Italiensk kultur och historia i flytande form...", skriver Ove i sin inledning.

Grappa - Italien på flaska, blev 2008 utsedd till "Best Drink Book in the World" av Gourmand World Cookbook Awards och till "Årets Bästa Dryckesbok" av Svenska Måltidsakademien. Sedan dess har intresset för denna fascinerade och mångfacitterade dryck ökat, säger Ove Boudin.

I dag driver Ove Boudin sitt eget importföretag och har ett sortiment på ett 30-tal grappor som vi kan få avnjuta på välrenommerade restauranger i Göteborg, Stockholm och andra orter i Sverige. Han samarbetar även med Glenn Strömberg som i år lanserades sin egen grappa, och med Haugen-Groupen.

Grappa - Italien på flaska är en perfekt julklapp för den grappaintresserade!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar