25-årig bröllopsresa i sköna Provence

Marilyn och Kjell valde att åka i våra fotspår till Provence på sin 25-åriga bröllopsresa tillsammans med ett vänskapspar.
De bodde på Chateau Juvenal och sedan på Domaine Rabiega.
Här berättar de om två av deras dagar på resande fot!

It was a fabulous trip, great locations that we stayed in – it’s just sad that it’s over.
How lucky we are that you have more trips for us to take!!!

Onsdag: Landar på Nice Cote D' Azur på em. Möts av Marion och Jim, tar hyrbilen och åker sydväst mot Aix-En-Provence, sedan nordväst mot Avignon, viker av mot nordost Carpentras innan vi når ända fram till Avignon. Åker mot St-Hippolyte-le-Graveyron och Chateau Juvenal där Anne-Marie och Bernard Forestier hälsa oss varmt välkomna. Tack vare Kerstin och Tommy är vi inbokade på en helt underbar 3-våningslägenhet med fantastiskt utförd renovering (f.d. stall) och med vingården utanför fönstret och de vackra Provencalska bergen i bakgrunden. Middag första kvällen på en mysig restaurang i Le Barroux, med god mat och dryck – vilket vi vandes oss vid som något helt naturligt under resan.

Lördag: Efter ett ömt farväl av Chateau Juvenal och ”på återseende” åker vi upp mot Mount Ventoux (1909 m ö h). Det visar sig att just idag är det 30-årsjubileum för ett välkänt Franskt Cykeltävlingslopp där målet är toppen av Mount Ventoux.
Massor av cyklister kämpar sig upp för de stundtals mycket branta stigningarna – ibland 1:ans växel på bilen! Vi passerar områden med snö men vädret är strålande så det utgör bara ett extra pittoreskt inslag. Den långa krokiga, backiga och helt fantastiska resan mot sydost med målet Domain Rabiega utanför Draguignan startar.

Vi passerar Sault, Banon, Voix Manousque, Riez och helt plötsligt så ser vi framför oss långt ner i dalen en starkt turkosfärgad sjö som hälsar oss välkomna till Paradiset – har aldrig upplevt något liknande, det fick oss att tycka att det underbara vattnet i Grekland liknade en gyttjepöl – kanske lite överdrivet! Denna sjö hoppas vi kunna utforska vid ett senare tillfälle. Fortsatte via Aups Villecroze, Flayosc till Domain Rabiega utanför Draugignan. Detta var första gången som Vilse (Pelle Dahlbergs namn på TomTom) spelade oss ett spratt, vi hamnade på en återvändsgränd hos en mycket trevlig fransman med två respektingivande Rottweilers. Det visade sig att vi fågelvägen var bara några hundra meter från målet men det tog oss ca 10 minuter att komma fram. Det var dock värt den långa kurviga resan till målet för dagen.

Vi blev välkomnade av Lollo och Anders Åkesson, ägarna av Domaine Rabiega, och blev visade till våra trevliga rum i en byggnad inom området – omgivna av vinodlingar. Detta är verkligen en oas som med sin rofylldhet får oss att varav ner.

På kvällen har Anders en informativ och givande vinprovning som även inkluderar provsmakning direkt från tankarna! Då man inte serverar middag under denna period ger vi oss av mot Flayosc för middag som i ärlighetens namn bara når upp till 4,5 på den 5-skaliga skalan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar