Mikael Söderström

När Mikael Söderström blev tillfrågad om han ville leda vår Sicilienresa fick vi ett rungande JA! "Sicilien är otroligt härligt. En vacker ö med fantastiska människor och otrolig miljö. Det är dessutom mycket säkert att vara här som turist och det är lätt att koppla av och bara njuta."


Mikael uppskattar sicilianarnas gästfrihet och generositet. För sicilianarna betyder turismen mycket och de allra flesta bjuder på sig själva och gläds av att bjuda till fest.”Landskapet varierar och är begeistrande vackert! Atomsfären och ljuset är något alldeles speciellt på denna ö.”

Mikael vill visa Sicilien från dess bästa sida. Matkulturen som är en fröjd för smaklökarna, vinerna som inte behöver vara så avancerade men som gifter sig med maten. Mikael föredrar den mat som har smak av peperoncino, basilika och vitlök. Raka och tydliga smaker! Maten, vinerna, miljö och människorna gör mötena minnesvärda! ”Har man varit på Sicilien vill man att andra ska åka dit!

Mikaels vinintresse tog form som 19-åring då han bodde en sommar hos sin kusin i Italien. Här fick han upp smaken för de goda vinerna. Han lärde sig att uppskatta vinkulturen som är en del av den italienska vardagen. Han skilde sig tidigt från sina jämnåriga vänner som drack billiga viner. Mikael valde istället dyrare viner och satt och doftade på dem som tjuren Ferdinand.

2007 gjorde han sin första Go Slow resa och innan dess har han gjort flera vinresor i Frankrike, Spanien och Italien. Mikael talar flytande italienska och har släktingar och vänner i Florens och Milano. Ytterligare ett skäl till hans stora Italienintresse.

Mikael Söderström har en förkärlek för italienska viner med en gedigen bakgrund som sommelier i över 20 år. 1990 blev Mikael både Europamästare i Sommelier och kom trea i världsmästerskapet i franska viner.Mikael satt i redaktionen för encyklopedin för En värld av vin mellan 1994-2003 och har sedan 2008 flitigt skrivit för tidningen Gourmet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar