Middag på 19 Glas - Ett provsmak av Provence

Igår kväll hade Leif och jag äran att representera Go Slow Travel på restaurangen 19 Glas i Gamla Stan. Vi fick en glimt av vilka smaker som väntar inför vår resa till Provence med Peter Benysson.
De 19 platserna var eftertraktade och kvällen avlöstes i två sittningar. Leif och jag njöt oss genom måltiden med välkombinerade franska viner som skiftade i den röda färgskalan.


På menyn stod:

- Musslor med Pastis

- Havsabborre med rovor, rötter, lök, selleri och sparris
Nygräddat bröd med provensalsk aioli

- Fylld kaninbog med rosa vitlök och smälta tomater

- Lammvarianter så som lammkorv med ratatouille

- Franska ostar med saffranshonung

- Gatsten från Canebière


Vår middag började runt 19-snåret och vi rundade av med den smakrika chokladefterrätten som hade en gentil smak av lakriks framåt midnatt.
Allt i Go Slow-anda!

Vi talade med några av gästerna under kvällen om matkonsten och den kommande resa till Provence.

Magnus Wiström och Aprill Wise Spendrup brinner för Peters matkreationer och äter gärna middag eller lunch på 19 glas en gång i veckan. De unnar sig att njuta, uppleva och tala om maten som serveras. De uppskattar att Peter anpassar sin meny efter säsong och att han alltid använder de bästa råvarorna. Ibland ändras menyn i sista minut på grund av att något livsmedel inte var i topp och ersätts då med något annat – det gör dem ingenting. ”Det är ju så det ska vara!", säger Aprill. ”Vi ska använda det som finns i naturen och vi måste gå tillbaka till att leva efter säsong!
Aprill är ursprungligen från England och jobbar idag som food stylist. Hon är entusiastisk och lever för maten, smakerna och de okonstlade recepten som hon har ärt från sin mamma.

Magnus Wiström, Aprill Wise Spendrup & Peter Bennyson

Go Slow Travel tackar Peter och hans duktiga medarbetare för en minnesfylld middag.
Vi ses i Provence!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar